Coq au vin med hvitvin
Christopher Sjuve
1440 minutter
GryterettIngredienser
8 porsjoner
16 stk
kyllinglår300 g
sideflesk4 ts
salt1 ts
hvit pepper3 stk
løk i båter500 g
champignon3 ss
smør3 ss
hvetemelMarinade
7 dl
hvitvin4 fedd
knust hvitløk2 stk
laurbærbladSlik gjør du det:
Del kyllinglårene over ved leddet. Lag marinaden og legg i kyllingbitene. Sett kaldt i 4-5 timer eller natten over. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp. Skjær sideflesket i små biter og stek dem i en panne. Ha flesket over i kjelen, og la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingbitene og brun dem i pannen. Legg dem over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt dekkes. La det trekke i 1/2 time eller til kjøttet er mørt. Surr imens løk og sopp i en panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen eventuelt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Pynt med en liten kvist timian før servering. Server retten med poteter, ris eller brød. Oppskriften er hentet fra kylling.no