Crepes med sitrussaus
Flamberer du med appelsinlikør og konjakk blir dette vanvittig bra!
Oppskrift av: Håvard Egge
180 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Smelt smør. Avkjøl til lunken. Bland inn vaniljefrøene.
Bland egg og melk.
Mål opp de tørre ingrediensene og sikt dem.
Pisk melkeblandingen med de tørre ingrediensene.
Sil blandingen.
Pisk inn vaniljesmøret.
Hvil i minst to timer i kjøleskap.
Tynn ut med vann/melk om røra er blitt for tykk under hvilen (underveis i steking også).
Stek crepes på middels-middelshøy varme (ca 2 min) i veldig små mengde olje som du pensler forsiktig på panna. Snu og stek ferdig på andre siden (ca 1 min).
Legg flat - strø med sukker - brett - strø - og brett.
Lag saus: Kok ingrediensene til sausekonsistens.
Om du vil flambere: Legg crepes i en panne - hell over varm saus, samt en klunk cognac og en klunk grand marnier eller cointreau og tenn på med en eneste gang slik at alkoholen brenner bort og kun smakene blir igjen.
NB! Ikke flamber under kjøkkenvifta - da kan hele huset ta fyr..