Cupcake med sitron
Dette er redaktør i Norsk Ukeblad, Kjersti Moen, sin favoritt-cupcake.
Christopher Sjuve
45 minutter
BakverkIngredienser
120 g
hvetemel150 g
sukker1.5 ts
bakepulver1.2 dl
helmelk1 stk
eggTopping
250 g
siktetmelis80 g
smør, usaltet2 ss
sitronskall, revet0.25 dl
helmelkSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 170 grader.
Deig: Ha mel, sukker, bakepulver, sitronskall og smør i en kjøkkenmaskin eller bruk håndmikser. Bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og kjør til alt er blandet sammen.
Tilsett egget og visp forsiktig (bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten). Fortsett til blandingen er glatt, men ikke lenger.
Fyll formene 2/3 fulle (med en kakesprut med stor åpning har du stålkontroll og unngår søl).
Stek dem i 20-25 minutter eller til svampaktig konsistens. Test med en trepinne - den skal være tørr når den trekkes ut.
La kakene hvile litt på brettet før du tar demut og avkjøler dem på rist.
Topping: Visp melis, smør, sitronskall og konditorfarge i kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Kjør p middels hastighet til alt er godt blandet. Sett på lavere hastighet. Tilsett melken forsiktig, og øk til høy hastighet når alt er blandet godt sammen. Forsett å vispe til toppingen har en lett og luftig konsistens, minst fem minutter. Jo lenger du visper, desto luftigere og lettere blir toppingen.
Når kakene er avkjølt, påfør toppingen med kakesprut og pynt med revet sitronskall og et blad sitronmelisse.