Dumplings
Dumplings kan kanskje oversettes med melboller, men det høres ikke særlig fristende ut. Så da kaller vi det dumplings. Her er oppskriften.
Oppskrift av: Rachel Khoo
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
For deigen
160 g
mel1 ts
melk epulver1.5 ts
sukker1 ss
olje1 ts
tørrgjær1 ts
bakepulver1 klype
salt0.9 dl
vannFyllet
1 stk
vårløk0.5 stk
gulrot1 ss
tomatpuré1 ss
soyasaus0.5 ts
hvit pepperSteking
2 ss
olje0.5 l
kjøttbuljong500 g
brokkoli1 ss
sesamfrøSlik gjør du det:
Mål opp alle de tørre ingrediensene til deigen. Bland godt og lag et krater i midten. Ha i de våte ingrediensene (i krateret).
Bruk en skje til å blande sammen alle ingrediensene, rør inn litt og litt av det tørre. Rør til du har en smidig deig.
Legg deigen i en bolle som er smurt med litt olje og dekk med plast. La den heve i 45 minutter eller til den har doblet seg i størrelse.
Lag fyllet ved å skjære kjøttet og gulroten i terninger, 2 mm. Finsnitt vårløken.
Bland inn tomatpuré, soyasaus og annet krydder.
Ha litt mel på arbeidsbenken og hendene. Del deigen i to.
Ta den første delen og form til en tykk pølse.
Del den i fire like deler. Rull hver del til en ball.
Trykk ballen flat med håndflaten. Lag en fordypning slik at du får plass til av fyllet. Legg i omtrent en spiseskje.
Pakk inn fyllet ved å strekke deler av deigballen over fyllet, litt og litt til det er helt pakket inn.
Dypp bunnen av bollen i litt mel (så den ikke fester seg) og sett den på et fat.
Fortsett med resten av deigen. Dekk til og la dem heve i 30 minutter.
Varm oljen i en stekepanne. Legg deigbollene (med sømsiden ned) i stekepannen (du må sannsynligvis gjøre dette i to omganger).
Når de er gylne på undersiden (etter et par minutter), ha i kraft og dekk med lokk. Kok i 30 minutter til all kraften har fordampet.
Damp brokkolien omtrent 10 minutter før du skal servere.
La deigbollene steke til de blir litt sprø i bunnen før servering og server med chilisaus og brokkoli (som du gjerne må ha litt sesamfrø på og litt olje og salt.