Dumplings

Dumplings

Dumplings kan kanskje oversettes med melboller, men det høres ikke særlig fristende ut. Så da kaller vi det dumplings. Her er oppskriften.

Oppskrift av: Rachel Khoo
90 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

For deigen

  • 160 g

    mel
  • 1 ts

    melk epulver
  • 1.5 ts

    sukker
  • 1 ss

    olje
  • 1 ts

    tørrgjær
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 klype

    salt
  • 0.9 dl

    vann
  • Fyllet

  • 140 g

    kokt eller stekt kjøtt, gjerne rester
  • 1 stk

    vårløk
  • 0.5 stk

    gulrot
  • 1 ss

    tomatpuré
  • 1 ss

    soyasaus
  • 0.5 ts

    hvit pepper
  • Steking

  • 2 ss

    olje
  • 0.5 l

    kjøttbuljong
  • 500 g

    brokkoli
  • 1 ss

    sesamfrø
  • Slik gjør du det:

    Mål opp alle de tørre ingrediensene til deigen. Bland godt og lag et krater i midten. Ha i de våte ingrediensene (i krateret).
    Bruk en skje til å blande sammen alle ingrediensene, rør inn litt og litt av det tørre. Rør til du har en smidig deig.
    Legg deigen i en bolle som er smurt med litt olje og dekk med plast. La den heve i 45 minutter eller til den har doblet seg i størrelse.
    Lag fyllet ved å skjære kjøttet og gulroten i terninger, 2 mm. Finsnitt vårløken.
    Bland inn tomatpuré, soyasaus og annet krydder.
    Ha litt mel på arbeidsbenken og hendene. Del deigen i to.
    Ta den første delen og form til en tykk pølse.
    Del den i fire like deler. Rull hver del til en ball.
    Trykk ballen flat med håndflaten. Lag en fordypning slik at du får plass til av fyllet. Legg i omtrent en spiseskje.
    Pakk inn fyllet ved å strekke deler av deigballen over fyllet, litt og litt til det er helt pakket inn.
    Dypp bunnen av bollen i litt mel (så den ikke fester seg) og sett den på et fat.
    Fortsett med resten av deigen. Dekk til og la dem heve i 30 minutter.
    Varm oljen i en stekepanne. Legg deigbollene (med sømsiden ned) i stekepannen (du må sannsynligvis gjøre dette i to omganger).
    Når de er gylne på undersiden (etter et par minutter), ha i kraft og dekk med lokk. Kok i 30 minutter til all kraften har fordampet.
    Damp brokkolien omtrent 10 minutter før du skal servere.
    La deigbollene steke til de blir litt sprø i bunnen før servering og server med chilisaus og brokkoli (som du gjerne må ha litt sesamfrø på og litt olje og salt.

    Kanskje disse også frister?