Eidsvoll 1814 marsipankake
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Sukkerbrød:
3 stk
egg2 dl
sukker1 dl
varmt vann2 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulverFyll:
3 dl
kremfløte2 ss
melis5 ss
bringebærsyltetøyPynt:
400 g
marsipan30 g
friskebær20 bl
mynte, friskSlik gjør du det:
Forvarm stekeovnen på 175 grader. Smør og strø formen. Visp egg og sukker til eggedosis. På slutten av vispingen tilsettes vannet, litt om gangen. Bland mel og bakepulver sammen, og rør det forsiktig ned i eggedosisen. Hell røren i formen og stek kaken umiddelbart i nederste del av stekeovnen. Kaken skal stekes i ca 35 minutter. Avkjøles litt før den hvelves. Sukkerbrødet kan deles i to eller tre deler. Pisk fløten til krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene. Del sukkerbrødet i to. Smør syltetøy på den nederste delen. Fordel kremen med bærene på kaken, og legg på den øverste kakedelen. Kjevl marsipanen ut til en stor runding. Man kan kjevle marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruke litt hvetemel under kjevlingen. Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet. Rundingen av marsipan skal dekke kakens overside og kanter. Legg marsipanen på kaken, og skjær av overflødig marsipan. Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Pynt hver blomst med smeltet sjokolade. Til denne kaken har vi laget ca 25 blomster. Pynt kanten av kaken med friske bær, og fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)