Eidsvoll 1814 marsipankake

Eidsvoll 1814 marsipankake

Christopher Sjuve
90 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Forvarm stekeovnen på 175 grader. Smør og strø formen. Visp egg og sukker til eggedosis. På slutten av vispingen tilsettes vannet, litt om gangen. Bland mel og bakepulver sammen, og rør det forsiktig ned i eggedosisen. Hell røren i formen og stek kaken umiddelbart i nederste del av stekeovnen. Kaken skal stekes i ca 35 minutter. Avkjøles litt før den hvelves. Sukkerbrødet kan deles i to eller tre deler. Pisk fløten til krem. Rør forsiktig inn melis sammen med bærene. Del sukkerbrødet i to. Smør syltetøy på den nederste delen. Fordel kremen med bærene på kaken, og legg på den øverste kakedelen. Kjevl marsipanen ut til en stor runding. Man kan kjevle marsipanen ut mellom to bakepapir, eller bruke litt hvetemel under kjevlingen. Hvetemelet gjør at marsipanen ikke blir så klissete. Bruk en pensel til å børste av melet. Rundingen av marsipan skal dekke kakens overside og kanter. Legg marsipanen på kaken, og skjær av overflødig marsipan. Form små blomster ved hjelp av en utstikker eller en skarp kniv. Pynt hver blomst med smeltet sjokolade. Til denne kaken har vi laget ca 25 blomster. Pynt kanten av kaken med friske bær, og fest marsipanblomstene på kaken med smeltet sjokolade. Legg på friske blader av mynte. Oppskriften er hentet fra melk.no (Opplysningskontoret for meieriprodukter)

Kanskje disse også frister?