Ekte karamellpudding
Her er en enkel oppskrift på ekte karamellpudding. Det er veldig populært tli jul, men kan absolutt spises året rundt!
Christopher Sjuve
240 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Ha sukkeret i en 1 ½ l brødform, og sett den på en middels varm kokeplate. Varm opp sukkeret til det har smeltet og er kastanjebrunt. Drei formen av og til slik at den blir jevnt glassert.
Kok opp melk, fløte, sukker og frøene fra en vaniljestang. Avkjøl blandingen og rør inn lett piskede egg. Sil blandingen over i den glasserte formen. La formen stå i 10 minutter før den settes i ovnen (Røren "setter" seg, hindrer luftbobler).
Stek karamellpuddingen ved 125 °C i vannbad i ca. 2-3 timer. Mot slutten av steketiden kan du kjenne med baksiden av en vætet skje om overflaten er fast. I så fall er puddingen ferdig. Avkjøl puddingen i formen til neste dag. Hvelv karamellpuddingen på fat før servering og pynt med pisket krem og bringebær.