Energibar
Slik lager du energibar!
Oppskrift av: Øyvind Lie
20 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Start med å riste havregrynet i panna på middels til sterk varme. Bruk rapsolje og stek til havregrynet er gyldenbrunt og litt sprøtt.
Bland smør, honning og brunt sukker i kjelen. Kok med litt over middels varme slik at sukkeret smelter.
Deretter lar du massen småputre en god stund til den består det som kalles vannprøven. Det betyr at du tar en liten skje av massen og dypper i kaldt vann. Da skal den stivne til en konsistens som er litt bløtere en myk karamell. Bland inn kanel.
Bland først sammen havregrynet, nøttene og rosinene. Bland deretter in karamellmassen og hell over i en form ( ca 30 x 30 cm). Bruk en stekespade for å klemme massen flat. La det kjøle ned.
Smelt sjokoladen i vannbad og hell over massen. Spre den jevnt utover og la den stivne. Del opp i passe store ruter når alt er kjølt ned.