Eplehorn og rullebolle med epler
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
Løs gjæren opp i lunken melk. Tilsett cottage cheese, mykt smør, sukker, salt, egg og mesteparten av melet. Elt til deigen blir smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen og la deigen heve i 30-40 min. Ta deigen ut på melet bakebord. Del i 4-6 emner. Kjevle hvert emne ut til runde leiver. Skjær ut 6 spisser/trekanter og legg en liten skje eplemos på den bredeste enden. Rull sammen fra den brede enden mot spissen. Legg hornene på bakepapirkledt stekebrett, dekk til og etterhev i ca 45 min. Pensle med egg og stek i 10-15 min i varm stekeovn 225 °C på midterste rille. Avkjøl på rist. Rullebolle med epler: Del den ferdig hevede deigen i to, lag eplehorn av det ene emnet. Kjevle ut det andre emnet til et rektangel. Bre eplefyll jevnt utover og rull sammen til en pølse. Legg med skjøten ned i en snurr i en godt smurt springform , 24 cm. Klipp hakk i snurren, dekk til og etterhev i ca. 45-50 min. Pensle med egg og dryss med perlesukker. Stek på nederste rille ved 200 °C i ca 25 min.