Eplekake med glasur
Her er en klassisk eplekake. Det som gjør den spesiell er den gode glasuren.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
45 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Bunnen
Forvarm ovnen til 175 grader. Smør en rund kakeform med smør, ha i litt mel og la melet feste seg på smøret i hele formen. Hell ut overflødig mel. Bland sammen alle ingrediensene med hendene til du får en jevn masse. Press den ut i formen. Stek i 6-8 minutter. Sett til avkjøling.
Glasering
Fjern kjernehuset på eplene. Skjær i skiver. Ha epler, calvados (rom eller konjakk), sukker, smør og kanel i en kjele. Kok opp og la det koke seg tykt under stadig omrøring. Fjern fra varmen og la det avkjøle seg litt. Smør omtrent 2/3 av glasuren utover bunnen (resten skal på toppen). Toppen Fjern kjernehuset på eplene. Skjær eplene i tynne båter. Legg dem overlappende i en sirkel (se bildet) langs ytterkanten. Lag en ny sirkel i midten. Stek i øvre delen av ovnen på 175 grader i ca 30 minutter. Pensle på med resten av glasuren. Dryss eventuelt litt melis på og server med pisket krem.