Eplekake
Eplekake som alle blir glade for på høsten.
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
1 porsjon
125 g
smør, mykt125 g
sukker125 g
hvetemel1 ts
bakepulver2 stk
egg0.5 stk
sitronsaft1 ss
kaldtvann4 stk
epleSlik gjør du det:
Rund form 20- 22 cm. Varm stekeovnen til 180 ºC. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Presset sitronsaft og kaldt vann røres inn helt tilslutt. Hell røren i smurt form. Skrell eplene og del dem i to. Ta ut kjernehuset. Legg de halve eplene med snittflaten ned mot bordet og del i tynne skiver nesten igjennom. Legg eplene over i deigen og trykk litt ned. Dryss over sukker kanel og ev hakkede mandler. Stek på nederste rille i ca 35. Server kaken lun med krem eller is.