Eplekake
Denne oppskriften på eplekake er perfekt og enkel.
Oppskrift av: Michel Roux
45 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
200 g
butterdeig2 ss
eplesyltetøy2 ss
sukker40 g
smør, i terninger1 stk
eggKremen
250 ml
kremfløte1 ss
melisServering
1 dæsj
calvadosSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kjevle ut butterdeigen på en ren overflate til en stor leiv, omtrent 3 mm tykk. Bruk en tallerken eller bolle og skjær ut en sirkel som er omtrent 25 cm i diameter.
Klem sammen litt langs kanten av deigen og ha den på et bakebrett. Avkjøl i kjøleskapet i minst 10 minutter.
Ha den ut av kjøleskapet og smør utover eplesyltetøyet, men la det være 1,5 cm langs kanten uten syltetøy.
Skjær eplene i skiver. De skal være så tykke som kronestykker. Legg dem i vifteform på deigen, start ytterst og gå i sirkler innover. De skal overlappe. Bruk de største skivene ytterst og de minste innerst.
Dryss sukker over eplene. Spre smøret utover.
Pisk egget og pensle ytterst langs kanten. Bak i ovnen i 30 minutter til kaken er gyllen.
Kremen
Pisk kremen med melisen og frøene fra vaniljestangen.
Ved servering, servér kaken på et fat. Varm opp calvadosen i en liten stekepanne. Sett fyr på den (pass på at du ikke setter fyr i vifta). Hell det over kaka. Server kaka med kremen.