Eplestrudel
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
Deig
250 g
mel2 ss
smør1 stk
egg1 dl
vann, lunkentFyll
1 kg
epler, skrelt og kuttet i tynne båter. Lagt med litt sitronsaft for å forhindre at de blir brune5 ss
hakkedemandler0.5 ts
kanel0.5 ts
vaniljesukker70 g
sukker4 ss
strøkavring2 ss
smørSlik gjør du det:
Ingrediensene til deigen kjøres sammen i en foodprocessor og pakkes i plastfilm. La deigen hvile i minst en halv time. Rist mandlene i en stekepanne, ha på sukkeret, smøret og brødet. Ta det av varmen når det er blitt gyllent, bland i kanel og vanilje. Bland sammen epleskiver, rosiner og mandel-smør-kryddersmuler i en bolle. Strudeldeigen kjevles ut i alle retninger, med mel over og under hele tida slik at den ikke setter seg fast. Du skal ende opp med et gigantisk teppe, tynt som et ark. Derfor er det viktig at deigen har hvilt lenge, så den blir elastisk. Fordel nøtter og epleblanding over hele deigen, rull sammen som en rullekake. Blir kaka litt for lang, kan den bare deles i to eller tre. Delene legges ved siden av hverandre på et smurt stekebrett. Pensle med smeltet smør. Stekes i forvarmet ovn på 170 grader i ca. 50 minutter, kaka skal bli crispy og gyllen. Blir den for mørk, skrur du bare ned temperaturen mot slutten. Drysses med melis og skjæres i skiver før servering. Oppskrift hentet fra kokeboken " Mat og Drikke" av Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen.