Eyvind Helstrøms tilslørte bondepiker
Her er klassikeren med en liten vri...
Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
5 stk
eple0.5 stk
sitron, saften av den2 dl
vann2 ss
sukker100 g
sukker1 ts
muskat, revet1 ts
anispulver1 dl
rosiner, lyse2 stk
appelsin1 dl
grenadinsirup1 dl
sukkerSlik gjør du det:
Skrell og del epler i terninger. Press over litt sitron for å holde dem lyse. Kok opp skrell og avskjær fra eplene med vann og la trekke 15-20 min, uten lokk. Sil og kok inn til sirup. Riv skallet av appelsinene med et zestjern (tynne strimler).
Ha over i en kasserolle med kaldt vann og kok opp. Sil bort vannet, tilsett grenadinsirup og la trekke på svak varme til en "syltet" konsistens med god rødfarge. Stek epleterningene i smør, tilsett sukker, krydder og rosiner.
Kok ut pannen med litt appelsinjuice og eplesirup/juice. Avkjøl. Stek malt brød i usaltet smør og brød til det er gyllent. Visp krem. Legg lagvis i bolle eller porsjonsglass, avslutt med malt brød og syltet appelsinskall.