Ferskenterter

Ferskenterter

Oppskrift av: Sara Lewis
30 minutter
Kake

Slik gjør du det:

Denne oppskriften er hentet fra "Barnas kuleste kokebok" av Sara Lewis på Cappelen forlag. Oppskriften gir 8 terter. UTSTYR En liten kniv Et stekebrett En gaffel 2 små boller En skjærefjel En spiseskje Grytekluter En sikt SLIK GJØR DU 1. Still stekovnen på 200C. 2. Ta butterdeigsplatene ut av pakken og skjær hver av dem i 4 rektangler. Legg deigfirkantene litt fra hverandre på stekebrettet. 3. Visp egget med gaffelen i en av de små bollene og bruk det til å pensle deigfirkantene med. 4. Skyll ferskenene og legg dem på skjærefjelen. Del dem i to, ta ut steinene og skjær frukten i små terninger. Legg ferskenene i den andre bollen og bland dem med syltetøyet. Fordel fersken- og syltetøyblandingen på butterdeigsfirkantene. 5. Stek ferskentertene midt i ovnen i 10 minutter til de har hevet seg fint og blitt gylne. La dem bli avkjølt, legg en skje crème fraîche på toppen og til slutt bringebærene. Sikt melis over og server.

Kanskje disse også frister?