Ferskenterter
Oppskrift av: Sara Lewis
30 minutter
KakeIngredienser
Slik gjør du det:
Denne oppskriften er hentet fra "Barnas kuleste kokebok" av Sara Lewis på Cappelen forlag. Oppskriften gir 8 terter. UTSTYR En liten kniv Et stekebrett En gaffel 2 små boller En skjærefjel En spiseskje Grytekluter En sikt SLIK GJØR DU 1. Still stekovnen på 200C. 2. Ta butterdeigsplatene ut av pakken og skjær hver av dem i 4 rektangler. Legg deigfirkantene litt fra hverandre på stekebrettet. 3. Visp egget med gaffelen i en av de små bollene og bruk det til å pensle deigfirkantene med. 4. Skyll ferskenene og legg dem på skjærefjelen. Del dem i to, ta ut steinene og skjær frukten i små terninger. Legg ferskenene i den andre bollen og bland dem med syltetøyet. Fordel fersken- og syltetøyblandingen på butterdeigsfirkantene. 5. Stek ferskentertene midt i ovnen i 10 minutter til de har hevet seg fint og blitt gylne. La dem bli avkjølt, legg en skje crème fraîche på toppen og til slutt bringebærene. Sikt melis over og server.