Filokurv med krydderstekte skalldyr
Christopher Sjuve
180 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Legg filodeig ut over smurte former og pensle med eggehviter. Stekes i varm ovn i ca 5 min ved 180 ºC. Rens scampien og sjøkrepsen, fjern tarmen og legg den i olje sammen med hakket hvitløk, litt karri, ingefær og persille. La det trekke et par timer. Rens rekene. Varm en kjele med olje og fres scampien og sjøkrepsen. Når de er nesten ferdige, tilsettes rekene som freses med til alt er ferdig. Avkjøles. Legg salat i kurven sammen med skalldyrene, og gjerne litt soltørkete tomater og oliven. Lag en dressing, eventuelt karsekrem, og server til. Karsekrem: Forvell sennepsfrøene og bland det sammen med crème fraîche når det er avkjølt. Ha i frisk karse og smak til med sitron, salt, revet pepperrot og pepper.