Fiskeform med spinat og reker
Dette er en god utfordrer til den tradisjonelle fiskegratengen.
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
4 porsjoner
400 g
torskefilet300 g
spinat, småbladet200 g
rekerGratengsaus:
1 ss
smøreller margarin2 ss
hvetemel3 dl
melk1 dl
muskat, revet2 stk
eggSlik gjør du det:
Kok eventuelt fisk, eller bruk rester. Rens fisken for skinn og ben. Rens og skyll spinaten og la den renne godt av. Legg den i bunnen av et smurt ildfast fat, og legg fisk og reker over. Rekene må være godt avrente. Lag hvit saus av smør/margarin, mel og melk. Rør inn revet ost og sammenvispede egg og smak sausen til med salt og pepper. Hell sausen over fisken. Stek formen midt i ovnen til sausen har stivnet og overflaten er gyllen. Server med poteter eller brød til.