Fiskepai med potetmos
Dette er en morsom fiskepai å lage. Toppen av fiskepaien dekkes av potetmos som stekes gyllen før servering.
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Sett stekeovnen på 180 grader og finn fram en ildfast form.
Tin de store rekene på avispapir før du renser dem. Fjern alt skall og skjær opp og fjern tarmen. Legg dem til side.
Skrell potetene og del dem i to eller fire. Kok opp vann i en kasserolle og kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet. Del 50 gram av smøret i terninger og ha dem i kasserollen sammen med potetene.
Mos det til en helt klumpfri mos. Varm opp melken og halvparten av fløten til kokepunktet. Rør det inn i potetmosen. Smak til med salt og pepper. Ha mosen over i en stor sprøytepose.
Kok opp vin og vann i en kasserolle. Vask purre og vårløk og skjær dem i tynne ringer som du har i kasserollen. Kok opp og la det småkoke i 3 minutter.
Rør sammen hvetemelet med de siste 25 grammene av smøret. Rør inn smørblandingen i små porsjoner. Tilsett resten av fløten og kok opp igjen. La det småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Del opp fisken i terninger på 3 x 3 cm og ha dem og rekene oppi kasserollen sammen med opphakket dill og persille. Rør det forsiktig sammen før du heller det over i den ildfaste forma. Fordel potetmosen i små klatter over fisken.
Stekes på nest nederste rille i 30–35 minutter til potetmosen får gyllenbrune flekker.
Serveres med en grønnsalat.