Fisker Jens'
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 stk
løk2 fedd
hvitløk2 stk
ansjosfilet2 stk
gulrot1 bt
brokkoli2 skiver
sellerirot2 bokser
tomatboks16 stk
blåskjell1 stk
løpstikke kvist4 dl
vann1.2 kg
fiskefiletSlik gjør du det:
Enkel fiskesuppe kokt på bål på skjæret. Skal suppen lages ute, forbered deg hjemme ved å finhakke løk og hvitløk og legg i en pose. Gjør det samme med grønnsakene. På bålet: Surr løk og hvitløk i olivenolje til løken er blank. Tilsett grønnsakene og la surre i 3-4 min, tilsett blåskjell og løpstikke, kok opp og tilsett vann. Kok opp på nytt. Del fiskefileten i terninger og legg i suppen. Kok opp og la trekke til fisken er kokt. Smak til med salt, pepper og lake fra ansjos. Løpstikke avgir mye smak ikke la den trekke for lenge i suppen. Tips: Det kan kokes kraft på ben og avskjær fra fisken. Skum godt av kraften og la den småkoke uten lokk i ca 10 min.