Fløtekarameller
Disse karamellene smelter i munnen. Fløtekarameller er heldigvis enkle å lage også.
Christopher Sjuve
120 minutter
KonfektIngredienser
Slik gjør du det:
(Gir ca. 50 stk)
Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp. Det hele skal koke under omrøring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele. Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer.
Temperaturen skal være 118 grader.
Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir. La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.