Flyndre (rødspette)

Flyndre (rødspette)

Flyndre er enkelt, godt og super mat til hverdag og fest.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Forvarm ovnen til 160 grader.
Ha olje i bunnen av en ildfast form. Formen må være stor nok til hele fisken (men den bakerste finnen og hodet kan skjæres av om formen er for liten).
Skjær sitronen i skiver. Legg halvparten av skivene i bunnen av formen. Dryss på litt salt og pepper. Legg på halvparten av timianen.
Legg fisken på sitronskivene. Dryss på salt, pepper og legg på resten av timianen. Legg resten av sitronskivene på toppen av fisken.
Om du vil bruke steketermometer: Sett det i den tykkeste delen av kjøttet (rett bak nakken). Fisken er ferdig når termometeret viser 60 grader (mange liker den også på 50 grader).
Ta ut fisken etter ca 20 minutter og sjekk om den er ferdig.
Ved servering: Løsne skinnet forsiktig ved bakfinnen. Dra det av (mot hodet). Før en kniv langs det store benet som går langs ryggen. Bruk en stekespade, ostehøvel eller kakespade til å løsne ut filetene. Servér gjerne med hollandaise, noen smørstekte grønnsaker og noen poteter.

Kanskje disse også frister?