Franske makroner
Disse populære småkakene fra Frankrike er som godteri å regne, og anbefales på det sterkeste! Og husk: Du vet du har lykkes når makronene er sprø utenpå og seige inni.
Oppskrift av: Gjertrud Hustad
60 minutter
BakverkIngredienser
Slik gjør du det:
(40 små makroner eller 10 store) Forvarm stekeovnen til 140 grader. Kjør de skåldede mandlene så fint som mulig i en matkvern. Sikt det sammen med melis i en bolle. Stivpisk eggehvitene. Rør sammen den stivpiske eggehviten med mandel- og melisblandingen ved hjelp av en slikkepott. Røren skal være litt rennende. Tilsett kakaopulver eller konditorfarge om ønskelig. Eventuell farge bør velges etter hvilken type smak på fyllet du måtte ønske. Fordel røren til makroner etter ønsket størrelse på et bakepapirkledt stekebrett. La det være 3 cm avstand mellom dem. La makronene ligge i romtemperatur i 15 minutter. De små makronene skal steke i 10-12 minutter, de store i 18-20 minutter. For å unngå at de blir brent, så legg et stekebrett under stekebrettet med makronene. Ovnen skal også stå på gløtt, en tresleiv kan fungere som sperre. La makronene hvile på en rist etter steking. Fyll med smørkrem med ønsket smak. For at makronene skal utvikle mest mulig smak, kan de legges i kjøleskap i 2 dager før servering.