Frisk fruktsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Lake
2 dl
vann1 dl
sukker0.5 stk
sitroneller lime, saften avFruktsalat
2 stk
appelsiner2 stk
pæreeller eple2 stk
kiwi20 stk
druer, blå0.5 stk
meloneller ananas1 stk
bananRåkrem
2 dl
kremfløte0.5 ts
vaniljesukker2 stk
egg2 ss
sukkerSlik gjør du det:
Til frokost eller dessert Kok opp vann, sukker og finhakket sitronmelisse/mynte og saft av lime eller sitron. Avkjøl og sil sukkerlaken. Skjær skallet av appelsinene, skjær ut båter mellom de naturlige hinnene som skiller båtene, på denne måten får du saftige appelsin"fileter" uten hinner. Rens og del opp resten av frukten i jevnstore biter. Hell laken over frukten. Dryss over hakkede nøtter. Til dessert: Server med råkrem, is eller vaniljekesam. Til frokost eller mellommåltid, server frukten med müsli og vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. Råkrem Stivpisk fløten med vaniljesukker. Bland egg og sukker i en bolle og visp til eggedosis. Rett før servering vend eggedosisen inn i kremen.