Friterte østers
Oppskrift av: Trond Moi
20 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
16 stk
østers2 dl
brødrasp2 dl
rømme1 ss
sukker1 ss
finhakket chili1 ss
limesaft1 dl
hvetemel2 stk
egg1 l
frityroljeSlik gjør du det:
1. Rens østersene, og ta dem ut av skallene. Legg dem på kjøkkenpapir og tørk godt av dem. 2. Miks brødkrummen med persillen i en hurtigmikser eller morter. 3. Bland rømme, sukker, chili og limesaft, og smak til med salt og pepper. 4. Vend østersene i mel, sammenpisket egg og deretter i brødkrummepersillen. Ha dem tilbake i egget og til slutt over i brødkrummen. Nå er de klare til frityrsteiking. 5. Varm opp oljen til middels varme. Steik østersene i ½ minutt til de er fine og brune. 6. Serveres med chilidip ved siden av. VINFORSLAG: Her er østersen tilført noen ekstra elementer, og den intense smaken av frisk sjø som vi vanligvis forbinder med denne råvaren, blir dermed avdempet. Chilien er ikke så framtredende at vi trenger vin med sødme, og da faller valget på en chablis.