Gazpacho med scampi
En sval og forfriskende suppe som skal serveres avkjølt.
Oppskrift av: Wenche Andersen
1440 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
300 g
flådde tomat er2 stk
paprika, rød, grønn, gul3 stk
sjalottløk1 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
chili, rød2 fedd
hvitløk1.5 ts
salt1 neve
basilikum, frisk3 dl
grønnsaksbuljong1 dl
olivenoljeMarinerte scampi
1 dl
olivenolje2 fedd
grovhakket hvitløk1 ss
soyasaus1.5 ss
chilisaus, søt0.5 ts
finhakket frisk ingefærSlik gjør du det:
Rens og del grønnsaker i biter. Fjern frø og hinner fra paprika og chili. Ha alle grønnsakene i en arbeidsbolle. Salt dem og la dem stå et par timer og safte seg.Ha grønnsakene, basilikum og litt av kraften i en hurtigmikser/foodprocessor og kjør/mos til en glatt masse eller bruk en stavmikser. Spe suppen med grønnsakbuljong og ev tørr hvitvin til ønsket tykkelse. La gjerne suppen stå kaldt og godgjøre seg et par timer før servering. Før servering smak til med olje, eddik, salt og pepper. Server med stekte scampi. En bolle med ristede brødterninger kan servers ved siden av for de som ønsker det. Brødkrutonger: Skjær daggammel brød i terninger og stek i litt olje og hvitløk. Legg over på kjøkkenpapir og avkjøl. Marinerte scampi: Mariner scampi i olivenolje, grovhakket hvitløk, soyasaus, søt chilisaus og finhakket frisk ingefær. Bland sammen marinaden, legg i scampi, sett kaldt 5-7 timer. Stek raskt i varm panne til de skifter farge (fra grå til rosa). Træ på satay pinner/ grillpinner av tre og legg over glasset / koppen suppen servers i.