Glasert skinkepai
Christopher Sjuve
60 minutter
Form og paiIngredienser
Bunn
60 g
smør/margarin2 dl
hvetemel1 dl
cottage cheeseFyll
2 dl
rømme2 dl
ost, revet1 bt
hakket gressløk0.5 stk
agurk1 bt
baby gulrøtter10 stk
reddikSlik gjør du det:
Kjør smør/margarin, mel og Cottage Cheese raskt sammen i en hurtigmixer. Sett deigen kaldt i minst 1/2 time. Kjevle ut deigen slik at den dekker en godt smurt paiform og prikk bunnen med en gaffel. Stekes ved 225 grader i ca. 10 minutter. Sett den avkjøling. Rør sammen rømme, ost og gressløk og fordel det utover paibunnen. Lag 8 kremmerhus av skinkeskivene, bruk flere skiver i hvert kremmerhus. Fyll hvert hus med gulrøtter, reddikskiver og agurk. Legg kremmerhusene på paibunnen med spissen mot midten (se bildet). Hele paien glasseres med hvitvingele. Hvitvingele: Legg gelatinen i kaldt vann i 5-10 minutter. Kok opp vin og vann og rør inn den oppbløtte gelatinen. Fordel geleen over paien når den er nesten stivnet.