Gresskar- og eplemuffins
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
BakverkIngredienser
260 g
egg170 g
sukker180 g
hvetemel2 ts
bakepulver180 g
smør, smeltet2 stk
eple2 ss
vanntil eplekompottSlik gjør du det:
Visp egg og sukker, sikt inn mel og bakepulver. Vend inn smeltet smør og bland til en glatt deig. Smak til med gresskarolje og ev noen gresskarkjerner. Lag en grov eplekompott (del epler i terninger og kok knapt møre med litt sukker og vann). Smør terrakottaformer/sufflékopper/ kaffekopper og fyll halvt opp med eplekompott. Fyll opp med muffinsrøre. Strø på noen ristede gresskarkjerner. Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 ºC i 6-7 min. Server varme/lune. Iskald økologisk melk smakt til med kanel og vanilje smaker godt til. Oppskrift: Norgesmester i kokekunst 2007 - Gunnar Hvarnes