
Gressløkpanert torsk med kremet vårløk
Torsk som paneres med gressløk blir nydelig hverdagsmiddag.
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
torsk efilet/loins1 ts
salt3 ss
hvetemel2 dl
finhakket gressløk8 stk
vårløk1.5 dl
matfløte eller crème fraîcheSlik gjør du det:
Skjær fisken i porsjonsstykker. Tynne deler brettes mot hverandre så de bli jevnt tykke. Bland sammen salt, pepper, mel og 1/4 av gressløken og vend fisken i melblandingen. Stek i smør i middels varm panne 2-3 min på hver side. Surr finsnittet vårløk i litt smør, tilsett matfløte eller crème fraiche, kok opp og la trekke 1-2 min. Dryss over resten av gressløken og smak til med salt og litt presset sitron.. Server med poteter, smørdampet sellerirot og gulrøtter.