Grillede kyllingspidd med gresk salat og tzatsiki
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
kyllingfilet4 fedd
hvitløk1 ts
mynte, tørket1 ts
oregano, tørket1 ts
salt1 bt
mynte, frisk1 stk
rødløk1 stk
paprika, gulGresk salat
4 stk
mellomstor klase tomat1 stk
slangeagurk, i skiver1 stk
rødløk1 stk
paprika, grønn10 stk
oliven, sorte150 g
gresk fetaost1 ss
oregano, tørketDressing
1.5 dl
kaldpresset olivenolje0.5 dl
vineddikTzatsiki
0.5 stk
slangeagurk, i skiver3 fedd
hvitløk0.25 ts
salt2 ss
hvitvinseddik1 krm
fruktose ev. sukkerSlik gjør du det:
Bland sammen halve av olivenoljen, finhakket hvitløk, tørket mynte, oregano, salt og pepper og legg kyllingfileter delt i store terninger i marinaden i ca 30 min. Visp resten av oljen med sitronsaft. Træ marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene. Grill i stekeovn eller grillpanne i ca ca 10 min, vend på spiddene og pensle med sitronolje underveis. Gresk salat Del grønnsakene i biter og hell over dressing. Tzatsiki: La yoghurten renne godt av seg i et kaffefileter i 1-2 timer.(Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg. Skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min, klem/press væsken ut av agurken. Bland agurk i yoghurten. Smak til med finhakket hvitløk, ev litt mer salt, olivenolje, fruktose og mynte. La gjerne tzatsiki stå i kjøleskapet 1 døgn for å la smakene modnes.