Grillet isgalt med potetmos og balsamicosaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Potetmos:
1 kg
poteter2 fedd
hvitløk2 dl
varm melk2 ss
smør eller olje50 g
soltørkede tomaterBalsamicosaus:
0.75 dl
balsamicoeddik0.75 dl
hvitvin175 g
smør, usaltetSlik gjør du det:
Begynn med potetmosen. Rens og del poteter og hvitløk i biter og kok i usaltet vann til potetene er gjennomkokte. Hell av vannet. Mos/knus potetene med en «potetstapper» og spe med varm melk. Smak til med salt, pepper, smør/olivenolje og hakkede soltørkede tomater. Kok inn balsamicoeddik og vin til det gjenstår 2-3 spiseskjeer, pass på så det ikke brenner seg. Pisk inn mykt smør i terninger, litt av gangen. Sausen må ikke koke, da vil den sprekke. Renskjær breiflabben og del den i porsjonsbiter. Pensle med olje og dryss over salt og pepper og grill i 3-4 min på hver side. Breiflabben kan også legges på et bakepapirkledt stekebrett og stekes i stekeovn ved 200 ºC i 10-12 min. Server breiflabben på en seng av potetmos, dampet spinat (godt avrent) og med litt av balsamicoeddiken rundt.