Grillet kamskjell og ovnsbakt sjøtungerullade fylt med basilikumpesto
Oppskrift av: Marius Mattson
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
store kamskjell2 stk
sjøtunge filet a 100 g1 stk
finhakket fennikel2 dl
god fiske kraft1 dl
fløte1 stk
tahiti vaniljestang100 g
smør100 g
sukkererter100 g
gulrot0.5 potte
basilikum0.5 fedd
hvitløk20 g
pinjekjerner0.5 dl
olivenoljeSlik gjør du det:
Kamskjellene deles i 3 skiver hver, stekes i grillpanne 20 sekunder på hver side og krydres med salt og pepper. Sjøtungefileten pensles med basilikumpesto, rulles sammen og festes med en tannpirker. Bak i ovn på 180 ºC i 8 minutter. La hvile i 10 minutter, og del i 4 skiver. Fennikel kokes mør i fiskekraft og tilsettes fløte, smør, salt og pepper. Kjør dette sammen og kjør det opp til skum like før servering. Gulrot og sukkererter kuttes i tynne strimler (julienne) og varmes i smørvann like før servering. Sjøtunge og kamskjell legges i taksteinsmønster, med grønnsaker julienne ved siden av. Garnèr med lodderogn og vanilje/fennikel-skum. Fremgangsmåte for basilikumpesto finner du her