Helstekt entrecôte med sjampinjongsaus
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Soppsaus
200 g
sopp2 stk
sjalottløk2 ss
smør1 fedd
hvitløk2 ss
soyasaus3 dl
kremfløte1 ss
finhakket persilleSlik gjør du det:
Temperer kjøttet et par timer før steking. Krydre med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, tilsett litt smør og la det bruse ut før kjøttet legges i og brunes på alle kanter. Legg over i et ildfast fat, legg over noen kvister frisk timian og stek i forvarmet stekeovn ved 125 ºC. Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperatur på 50 ºC. Ta ut. Steketid avhenger av tykkelsen på kjøttstykket. Bruningen kan gjøres i god tid før middag. Varm kjøttet i stekeovn ved 200 ºC 10-15 min, rett før servering. Skjær i tynne skiver rett før servering. Soppsaus - En god saus som ikke krever kraft. Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett hvitløk mort slutten av steketiden. Hell i fløte og soyasaus. Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5-6 min, til den begynner å tykne. Smak til med pepper og ev litt salt. Tilsett finhakket persille rett før servering. Grønnsaker Vil du forberede grønnsaker før gjestene kommer, rens og del dem i passende biter. Kok opp vann tilsatt litt salt. Legg i grønnsakene. Kok opp og la t rekke i 2-3 min, til grønnsaken er knapt møre. Grønnsaker med lengst trekketid legges i først eller kok dem hver for seg. Hell av kokevannet og legg grønnsakene i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Ved servering, Ha litt vann i bunnen av en kasserolle, tilsett smør og salt og legg i grønnsakene. Kok opp og server straks.