Helstekt svinefilet med tropisk saus
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
svin, indrefilet1 ts
salt0.5 ts
pepperTropisk saus:
1 stk
godt moden papaya2 stk
kiwi1 stk
lime1.5 dl
crème fraîche3 ss
ripsgelé0.25 ts
pepperTilbehør:
Slik gjør du det:
Svinefilet: Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i en stekepanne. Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret og stek på 125 °C. Rosa kjerne: 70 °C, gjennomstekt: 76 °C. Tropisk saus: Skrell papaya og fjern kjernene. Skrell kiwi. Riv skallet på en lime og press ut saften. Mos fruktkjøttet med stavmikser. Tilsett limesaften mens du moser. Hell mosen i en kjele og ha i crème fraîche. Kok opp og smak til med ripsgele, revet limeskall og pepper. Tips: I stedet for papaya kan du bruke pære eller tilsvarende mengde honningmelon. Svinefileten serveres med smørsurrede poteter (kokte poteter surret i smør), aspargesbønner og tropisk saus.