Horn med vaniljekrem

Horn med vaniljekrem

Disse deilige hornene er fylt med vaniljekrem. De smaker aller best nystekte, men kan fryses og varmes forsiktig før servering.

Oppskrift av: Caroline Hofberg
120 minutter

Ingredienser

Slik gjør du det:

Smelt smøret, tilsett melken og varm det til fingervarmt, ca. 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Tilsett sukker, salt, kardemomme, vaniljesukker og det meste av melet. Elt deigen blank og smidig og elt inn mer mel etter behov. Dekk deigen godt til og la den heve i ca. 45 minutter. Elt deigen lett om, del den i fem jevnstore emner, som kjevles ut til runde leiver, ca. 30 cm diameter. Skjær hver leiv i 8 snipper. Legg litt vaniljekrem på bredsiden av snippen og rull den sammen. Legg hornene på bakepapir på stekebrett, dekk dem til og la dem etterheve i ca. 30 minutter.Forvarm stekeovnen til 225 grader. Pensle hornene med egg og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen i 7—8 minutter. Avkjøl dem på rist.

Kanskje disse også frister?