Hot kjøttdeiggryte med bønner
Prøv en enkel kjøttdeiggryte med kyllingkjøttdeig og bønner. Tilpass mengden chili etter hvor hot du vil ha den.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
400 g
kyllingkjøttdeig1 ss
smør1 ss
olivenolje1 stk
løk, finhakket2 stk
gulrot i biter1 stk
rød chili, finhakket1 bokser
knuste hermetiske tomater2 stk
laurbærblad4 dl
vann2 stk
kyllingbuljongterning1 bokser
hermetiske lima bønner (2 ss
hakket persilleTilbehør
1 bokser
tomat salsa1 beger
lettrømme1 bokser
(liten) ananas, i biterSlik gjør du det:
Varm halvparten av smøret og oljen og stek kjøttdeigen. Legg den over i en stor gryte. Varm resten av smøret og oljen og fres løk, hvitløk, gulrot og chili. Legg det over i gryten og tilsett vinen. Kok opp og la det hele koke 2-3 minutter. Tilsett hakkete tomater, laurbærblad, vann og buljongterning. La det hele småkoke i 8-10 minutter. Skyll bønnene godt og la dem renne av. Tilsett dem i gryten og kok opp slik at alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Dryss over grovhakket persille ved servering. Server med tilbehøret og ferskt brød eller ris.