Hummer på risseng
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
kokt hummer200 g
ris, kokt1 stk
sjalottløk2 dl
kremfløte1 ts
salt0.5 ts
pepper0.5 ts
paprikapulver100 g
sukkererter3 ss
smør/margarinSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 225 grader. Klipp klør og ben av hummeren, og del den i to på langs. Ta forsiktig ut kjøttet fra skallet. Finhakk sjalottløken og surr den blank i smør/margarin. Tilsett kremfløte og ev. hvitvin, salt, krydder og den kokte risen. Smør et ildfast fat. Legg i risblandingen og legg hummerkjøttet på toppen. Dryss salt, pepper og paprika over kjøttet. Sett fatet i stekeovn i 15 minutter. Dryss over finhakket persille og server med pariserloff. Damp sukkerertene i lettsaltet vann 1 minutt og server dem ved siden av. Oppskriften er hentet fra godfisk.no