
Indisk potet og blomkål
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
3 stk
poteter1 stk
blomkål2 ss
solsikke- eller raps olje til stekingLøk- og krydderpasta
2 stk
løk, grovhakket2 fedd
hvitløk1 stk
rød chili uten frø1 cm
fersk ingefær i strimler1 ss
sukker2 ts
gurkemeie1 ts
salt1 ts
karri1 ts
garam masala2 ss
tomatpuré0.5 dl
yoghurt2 dl
vannSlik gjør du det:
Skrell og del poteter i terninger og blomkål i buketter. Den grønne stilken deles i terninger. Stek poteten i olje til de begynner å få litt farge. Trekk pannen tilside. Lag løk og krydderpasta ved å kjøre alle ingrediensene unntatt persille/ koriander til en fin mos i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Ha løk og krydderpastaen over potetene og tilsett blomkålen. Kok opp og la trekke i 15-20 min. Dryss over persille eller koriander ved servering. Server som en selvstendig rett med ris eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.