Hjerteskjell med pasta og tomater
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
sjalottløk i skiver1 fedd
hvitløk, finhakket3 ss
olivenolje4 stk
tomater2 ts
salvie, frisk250 g
fersk eller vanlig pastaSlik gjør du det:
Hjerteskjellene legges i rennende kaldt vann i 15 -20 minutter, skrubbes og skylles godt. Legg tomatene 10-15 sekunder i kokende vann og avkjøl deretter raskt i kaldt vann. Flå tomatene, del hver tomat i to og fjern tomatkjernene.Del tomatkjøttet i båter. Surr sjalottløken myk i olivenolje, tilsett hjerteskjellene, legg lokk på og kok til skjellene åpner seg. Ha tomater og urter i gryten sammen med skjellene. Kok fersk pasta med salt og pepper i ca. 3 minutter, sil av vannet, ha i olivenolje. Kok tørr pasta etter anvisning på pakken. Bland pastaen med tomatsausen. Smak til med salt og pepper. Oppskriften er hentet fra Eksportutvalget for fisk