Sjømatgryte med steinbit og hjerteskjell
Christopher Sjuve
60 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
600 g
steinbitfilet300 g
hjerteskjell1 stk
grovhakket løk2 fedd
hvitløk, finhakket1 stk
purre i skiver2 stk
fennikel i strimler2 stk
gulrot i terninger0.5 dl
olivenolje0.5 stk
finhakket frisk rød chili2 dl
hvitvin1 dl
pernod15 dl
fisk- og skjell kraft2 ss
timian, frisk2 ss
basilikum, friskSlik gjør du det:
Legg hjerteskjellene i rennende kaldt vann i 15 - 20 minutter. Skrubb og skyll godt. Legg dem i en varm kjele, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg. Ta ut skjellmaten, sil kraften og bruk den i suppen. Surr løk, hvitløk, purre, fennikel og gulrot i olivenolje til løken er myk. Tilsett chili, tomater, Pernod og hvitvin, kok opp og kok inn litt. Tilsett kraft og kok et par minutter. Smak til med salt og pepper. Skjær steinbiten i litt store terninger og legg dem i gryten. Kok opp og la trekke til fisken er gjennomvarm. Tilsett hjerteskjellene Dryss over friske urter og server suppen med hvitløksbrød.