Asparges, grønn
Grønn asparges vokser over jorden i sollys. Smaken er mild. Tykkelse og lengde varierer fra hvor aspargesen kommer fra. Grønn asparges er en gammel kulturplante kjent helt tilbake til romertiden. I dag dyrkes grønn asparges både i Norge, Amerika og flere land i Europa. Det finnes både hvit, lilla og grønn asparges. Asparges kan kokes og spises både som forrett og til hovedrett. Grønn asparges egner som godt som tilbehør til stekt og røkt kjøtt. Aspargesen kokes i tre til fem minutter avhengig av tykkelsen.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
93 g
Kilojoule
92 kJ
Kilokalorier
22 kcal
Protein
2.2 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
2 g
Stivelse
0.1 g
Mono+Disakk
1.9 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.1 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
440 µg
Vitamin A
37 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
1.1 alfa-TE
Tiamin
0.14 mg
Riboflavin
0.14 mg
Niacin
1 mg
Vitamin B6
0.09 mg
Folat
52 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
6 mg
Kalsium
24 mg
Jern
2.1 mg
Natrium
2 mg
Kalium
202 mg
Magnesium
14 mg
Sink
0.5 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.06 mg
Fosfor
52 mg