Hel benfri ørret i ovn
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
ørret filet(er)0.5 stk
sitronsaft0.5 stk
finhakket fennikel2 stk
finhakket stangselleri0.5 stk
paprika, rød0.5 stk
purre2 ss
finhakket persille1 ss
finhakket dill1 ts
finhakket estragonTilbehør
Saus
3 dl
kremfløte2 dl
hvitvin, tørr2 stk
eggeplommeSlik gjør du det:
Ta ut alle bein av fiskefiletene, om du har en stor så del den i to like deler. Legg den ene fileten på et dobbelt smurt stykke aluminiumsfolie. Dryss med salt og pepper og dekk med finhakkede grønnsaker og urter. Dryss salt og pepper på den andre og legg den over. Pakk folien tett rundt og legg pakken i langpanne med skjøten opp. La den stå i stekeovn ved 200 grader 30 - 50 minutter. Tykk fisk tar lengst tid. Stikk hull i folien og la kraften renne ut i langpannen. Legg foliepakken over på et fat og hold fisken varm. Sil kraften over i en kjele, tilsett fløte og kok uten lokk i 5 minutter. Ha i fiskebuljonpulver og smak til med sitronsaft og ev salt og hvit pepper. Rør eggeplommene ut i litt fløte og ha dem over i sausen. Varm opp sausen litt, må ikke koke, skal bare tykne. Ha i finhakkede krydderurter. Legg fisken over på et fat, dra av skinnet og anrett med kokte asparges, sitronbåter og litt grønt.