Aspargessuppe med spekeskinke og tomat
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
1 bt
asparges, grønn2 ts
salt1 ts
sukker5 dl
buljong2 dl
matfløte1 dl
melk0.5 ts
pepper, sort og nykvernet2 stk
tomat8 skiver
spekeskinkeSlik gjør du det:
Skjær av de nederste 2 cm av aspargesen. Del så aspargesen i biter på ca. 1 cm. Kok opp i vann/buljong, melk og fløte. La det koke i 6 minutter. Ta ut 1/3 av aspargesen. Ha innholdet i foodprocessoren, og kjør til du har fått en glatt og fin konsistens. Ha tilbake i kjelen, og hold varmt. Del tomatene i båter, ta ut innmaten, og skjær tomatkjøttet i små terninger, bland det med den 1/3 delen av aspargesen som du tok ut av suppa. Stek skivene med spekeskinke i panna til de har fått en gyllen farge, og er sprøe og gode. Legg en spiseskje med tomat og asparges i hver suppetallerken, hell varm suppe rundt, og legg på 2 skiver med spekeskinke på toppen. Server gjerne godt brød ved siden av.