Kald aspargessalat
Asparges er sommermat, akkurat som spekemat. Det sier seg kanskje selv at dette er den perfekte salaten til spekeskinke, men salaten smaker godt også til koldtbord eller som salat på tur.
Christopher Sjuve
15 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
2 bt
asparges, grønn0.5 pose
basilikum, friskAspargesvinaigrette
4 stk
asparges, grønn0.5 stk
sitron, saften av den1 dl
olivenolje0.5 ts
salt0.5 ts
pepperSlik gjør du det:
1. Skrell den nederste delen av aspargesen. Kok aspargesen knapt mør i lettsaltet vann. Avkjøl den raskt i kaldt vann. Skjær aspargesen i biter. 2. Lag vinagretten ved å kjøre asparges i food processor sammen med sitronsaft og olivenolje til fin mos. Smak til med salt, pepper og persille. Vend dressingen i aspargesbitene. 3. Legg alt på fat og garner med rikelig frisk basilikum.