Aspargessuppe med kjørvel
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
500 g
asparges, grønn2 stk
sjalottløk1 stk
kjøttbuljongterning5 dl
vann1 dl
krem- eller matfløte1 potte
kjørvel, frisk0.5 ts
salt0.25 ts
hvit pepper, malt0.5 ss
sitronsaftSlik gjør du det:
Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. La det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter. Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn (eventuelti en foodprosessor). Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.