Iskake med multer
Dette er iskaken for de store anledningene.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
Nøttebunn
3 dl
melis5 stk
eggehviteIskrem
5 pl
gelatin5 stk
eggeplomme2 dl
sukker3 dl
kremfløte2.5 dl
multerGelélokk
5 dl
multer1 pk
appelsingelé2.4 dl
vannSlik gjør du det:
Varm stekeovnen til 160 °C.
Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir. Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i matprosessor.
Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.
Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott. Hell kremen over avkjølt kakebunn og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv.
Dekk kaken med multer og dypfrys den. Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geléen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner. Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.