Japansk biffsuppe
Christopher Sjuve
60 minutter
SuppeIngredienser
2 porsjoner
300 g
biffytrefiletav storfe2 ss
olje1 l
kjøttkraft0.5 ts
salt0.5 ts
pepper2 stk
lime, saften1 ss
soyasaus2 stk
rødløk1 stk
rødchilii skiver1 dl
bønnespirer1 fedd
hvitløk200 g
nudlerSlik gjør du det:
1. Kok opp kjøttkraften. 2. Ha limesaften i kraften. Smak til med soyasaus. 3. Ha i chili og ingefær. 4. Mens suppen står på varmen, skjæres biffkjøttet i tynne skiver ca. 1/2 cm. Ha salt og pepper på biffskivene og stek dem på begge sider i olje som tåler varme godt - bruk grillpanne hvis du har. Hold biffene varme. 5. Kok nudlene i suppen. 6. Når nudlene er ferdige (se koketid på pakken), ha i rødløk, bønnespirer og koriander (ogeventuelt hvitløk). Grønnsakene må ikke koke med suppen mer enn noen sekunder - de skal være sprø når retten serveres. 7. Fordel nudelsuppen i to store boller. Legg biffskivene over. Pynt med et par limeskiver og litt koriander. 8. Spises helst med pinner (til nød gaffel) og suppeskje, sammen med en iskald lys øl - gjerne japansk øl.