Jegerkål - fårikål med viltpreg
Fårikål med vri? Einebær i fårikålen gir en annerledes smak enn den tradisjonelle fårikålen. En forsmak på jaktsesongen?
Christopher Sjuve
240 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
1 kg
grytekjøtt av lam1.5 kg
hodekål2 ss
smør eller olje2 ss
salt2 ss
hel pepper1 ts
karve1 ts
einebær4 dl
vannSlik gjør du det:
Steketemp: 200°C Steketid: 2-3 timer 1. Del kålen i store terninger. Brun kjøtt og kål i panne, litt om gangen. 2. Legg kjøtt og kål lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Dryss krydderet mellom lagene. Hell over vann. 3. Sett gryta i ovn på 200 °C i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper beina. Server med kokte poteter.