Jordbæris
Dette er en morsom is av jordbær eller andre bær.
Christopher Sjuve
180 minutter
Slik gjør du det:
Oppskirft til fire porsjoner
Riv skall av en halv appelsin, og ha oppi en liten gryte med kakao, sukker og vann. Rør godt, og kok opp. La den småkoke til den har en seig konsistens. Hvis ikke barn skal spise av den, tilsett gjerne en eller to spiseskjeer grand marnier, cointreau eller konjakk.
Hakk opp en kurv med frosne bær ganske fint i food prosessor. Tilsett en halv-til en desiliter fløte og den samme mengden med melis. Det er viktig å se på konsistensen og smake fram.
Hvis bærene er veldig søte, trenger man for eksempel ikke like mye melis. Kjør i maskinen til en jevn masse, konsistensen skal være litt tykkere enn kald seterrømme eller creme fraiche.
Server med en gang med sjokoladesaus på toppen. Denne isen er også veldig god til vafler.