Kalkunsatay med couscous

Kalkunsatay med couscous

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Legg eventuelt trespyd i bløt 1/2 time før bruk. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell ingefær og riv fint. Skjær vårløk i ringer og hakk dem fint. Varm olje med kokos i pannen. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og vårløk. Fres det under omrøring over noen minutter ved svak varme. Tilsett tabasco, kokosmelk og sukker. Kok opp under omrøring. Kjør alt raskt sammen i en matprosessor. Skjær kalkunkjøttet i strimler og træ dem på trespydene. Legg spydene i en form. Hell marinaden over. Snu og vend så alt blir dekket. La det stå kaldt natten over. Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i stekeovnen. Stek ved 250 °C eller under grillen noen minutter på hver side. Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. La dem svelle noen minutter. Fres løk og krydder i smøret og bland det inn i couscosen. Dryss over korinter og pynt med litt rødløk. Server varme kalkunspyd med couscousen og resten av marinaden som saus.

Kanskje disse også frister?