Kalkunsatay med couscous
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
750 g
kalkunfiletMarinade/saus:
3 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk1 ss
ingefær, revet2 stk
vårløk4 ss
olivenolje3 ss
kokosmasse2 dl
kokosmelk2 ts
sukker, bruntCouscous:
250 g
couscous2.5 dl
vann2 ss
smør1 stk
hakket rødløk1 fedd
finhakket hvitløk1 ts
spisskum, malt0.75 ts
koriander, malt2 ss
korinterSlik gjør du det:
Legg eventuelt trespyd i bløt 1/2 time før bruk. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell ingefær og riv fint. Skjær vårløk i ringer og hakk dem fint. Varm olje med kokos i pannen. Tilsett løk, hvitløk, ingefær og vårløk. Fres det under omrøring over noen minutter ved svak varme. Tilsett tabasco, kokosmelk og sukker. Kok opp under omrøring. Kjør alt raskt sammen i en matprosessor. Skjær kalkunkjøttet i strimler og træ dem på trespydene. Legg spydene i en form. Hell marinaden over. Snu og vend så alt blir dekket. La det stå kaldt natten over. Legg spydene på en oljet rist over langpannen øverst i stekeovnen. Stek ved 250 °C eller under grillen noen minutter på hver side. Ha couscous i en bolle og hell over kokende vann. La dem svelle noen minutter. Fres løk og krydder i smøret og bland det inn i couscosen. Dryss over korinter og pynt med litt rødløk. Server varme kalkunspyd med couscousen og resten av marinaden som saus.