Kalvebrissel
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
250 g
kalvebrisselKokelake:
5 dl
vann1 ts
salt3 stk
pepperkorn1 stk
liten sjalottløk2 skiver
gulrot0.5
stangselleriPanering:
1 stk
eggehvite3 ss
strøkavringSelleripuré:
300 g
sellerirot3 ss
smørTil servering:
1.5 dl
sellerirot i terninger500 g
spinat, friskSlik gjør du det:
Skyll brisselen i kaldt vann og la den ligge i vann i ca. 1 time. Legg den i kaldt vann, kok opp, skum av og la den småkoke i 5 minutter. Avkjøl brisselen i kaldt vann. Rens den for hinner. Kok opp alt til kokelaken og kok brisselen i 15 minutter. Ta den opp og legg den i lett press til den er kald. Skjær brisselen i cm-tykke skiver. Vend dem i halvvispet eggehvite, deretter i strøbrød og brun den i smør. Rens og skjær selleriroten til puréen i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell kokevannet fra. Damp sellerien og mos den. Rør inn smør og smak til med salt og pepper. Rør eventuelt inn litt fløte hvis mosen er for fast. Kok sellerirotterninger knapt møre i lettsaltet vann. Rens spinaten for grove stilker, skyll den godt og damp den til den faller sammen. Sil fra kokevannet og vend spinaten i smør. Smak til med salt og muskat. Server brisselen på en seng av selleriterninger og spinat og anrett pureen ved siden av.