Kamskjell i trøffelnage
Oppskrift av: Trond Andresen
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
4 stk
store ferske kamskjell1 stk
liten purre løk0.5 kg
blåskjell2 dl
hvitvin1 stk
sjalottløk2 fedd
hvitløk1 stk
liten gulrot100 g
smør, usaltet3 ss
mild olivenolje2 ss
trøffeloljeSlik gjør du det:
Skrell sjalottløk, hvitløk og gulrot, kutt i skiver og hell hvitvin over. Vask og skrubb blåskjellene godt, ta bort knuste eller åpne skjell. Legg skjellene i kasserollen med grønnsaker og vin. Legg lokk på og kok i 4-5 minutter, eller til de har åpnet seg. Sil av kraften og sett til side. Del purreløken på langs og skyll godt i kaldt vann. Kutt den hvite delen i tynne strimler, bland med litt trøffelolje, sitron og salt. Rens kamskjellene slik at du har bare den pene hvite muskelen. Stek kamskjellet 1 minutt på hver side i middels varm panne i litt olje og usaltet smør. Kok opp blåskjellkraften og tilsett smør og olivenolje. La det koke til det begynner å tykne. Smak til med sitronsaft, salt og trøffelolje. kjør sausen sammen på stavmixer og tilsett litt finkuttet gressløk. Legg "nagen" i en dyp tallerken, sett kamskjellet i. Anrett litt av den strimlede purreløken på kamskjellet. Skjær litt trøffel i tynne skiver og bland med persilleblader og sitronsaft. Anrett disse pent på toppen.